Kom ook in actie of doe mee voor kankeronderzoek en -projecten

Doneer nu Doneer periodiek Start een actie Word vrijwilliger


Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk. De Maarten van der Weijden Foundation probeert meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk kankeronderzoek en aan kanker gerelateerde projecten.

Wil jij ons helpen om nog meer van deze onderzoeken en projecten mogelijk te maken?Dat kan door te doneren, door een eigen actie te starten of door vrijwilliger te worden.

Momenteel heeft de Foundation alle onderzoeken gefinancierd die eerder zijn geselecteerd door de Medische Adviesraad. Daar zijn we enorm trots op! Eind april verwachten we dat de onderzoeken en projecten die we in 2021 mogelijk willen maken bekend worden. Tot die tijd kun je blijven doneren en/of je eigen actie starten.

 Wil jij ons helpen om deze onderzoeken te financieren? Via een klik op de knop kun je direct een donatie doen of zelf een actie starten om donatiegeld op te halen voor onze Foundation.

Read more Read less
Together, we've covered 55.466 km

View all

Nieuw onderzoek! Patiënt-vriendelijke opsporing van eierstokkanker.

17-05-2021 | 17:02 Hour
Onze Medische Adviesraad heeft een mooi onderzoek geselecteerd om te financieren: een onderzoek naar patiënt-vriendelijke opsporing van eierstokkanker. Prof. Dr. Renske Steenbergen, Dr. Maaike Bleeker en Dr. Nienke van Trommel proberen met hun onderzoek een doorbraak te realiseren in de opsporing van eierstokkanker in een vroeg stadium. Dit willen ze doen door middel van reguliere uitstrijkjes van de baarmoedermond en zelf-afgenomen uitstrijkjes. Ook proberen ze op deze manier vroegtijdig het onderscheid van de eierstok-tumoren te verbeteren (kwaadaardig vs goedaardig), zodat patiënten in het juiste ziekenhuis geopereerd worden. Erg waardevol voor de patiënt, door dit onderzoek kan de kans op herstel vergroot worden en kan de patiënt mogelijk langer leven. Bijzonder aan het proces is dat de Foundation dit onderzoek al heeft kunnen financieren. Eerder heeft de Maarten van der Weijden Foundation een legaat gekregen. De eigenaar van deze schenking wilde dat het bedrag naar een eierstokkanker-onderzoek zou gaan, via onze Foundation. De Medische Adviesraad heeft deze wens zorgvuldig uitgevoerd door het onderzoek van Renske, Maaike en Nienke te selecteren en met het bedrag kan dit mooie onderzoek direct gefinancierd worden. Wij zijn er als Foundation trots op dat we iemand zijn laatste wens hebben kunnen realiseren en hopen dat het een onderzoek wordt met goede uitkomsten voor de kankerpatiënt.  Voor meer informatie over het onderzoek: Onderzoek Eierstokkanker.