Kom ook in actie of doe mee voor kankeronderzoek en -projecten

Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk. De Maarten van der Weijden Foundation probeert meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk kankeronderzoek en aan kanker gelieerde projecten.

Wil jij ons helpen om nog meer van deze onderzoeken en projecten mogelijk te maken? In de video hieronder vertelt het team van TIPZO*, een van de onderzoeksprojecten waarvoor we op dit moment zoveel mogelijk geld ophalen, hoeveel het zou betekenen als dit project gerealiseerd kon worden. Voor patiënten, hun naasten, en henzelf.

Via een klik op de knop kun je direct een donatie doen of zelf een actie starten om donatiegeld op te halen voor onze Foundation.

*TIPZO staat voor Tijdige Integratie Palliatieve Zorg in de Oncologie, en is gericht op betere en tijdige ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten in het ziekenhuis.

Read more Read less

View all initiatives

View all

Jeroen bedwong de Waddenzee met z'n B-diploma

17-11-2020 | 00:00 Hour
Journalist Jeroen Bosch zwom afgelopen weekend binnen één uur en acht minuten van Den Helder naar Texel. In niet meer dan 12 dagen bedacht én realiseerde hij zijn plan. Zonder enige zee-zwemervaring en zonder dat zijn omgeving hiervan wist. Met zijn oversteek van de Waddenzee hoopt Jeroen minimaal €2.400 op te halen voor onze Foundation, en daarmee voor kankeronderzoek. Hoge lat Exact zes jaar geleden werd bij Jeroen’s moeder een hersentumor en longkanker geconstateerd. Er volgde een loodzware tijd, maar gelukkig had zijn moeder het geluk om te herstellen. Dit, en Maarten's zwemprestatie tijdens de 11stedenzwemtocht, inspireerde deze 24-jarige topper om in actie te komen voor onze Foundation. De Amsterdammer legde de lat daarbij flink hoog: "Maarten liet zien dat wanneer je dromen onrealistisch lijken, je jezelf niet moet onderschatten!" Na slechts drie dagen voorbereiding zwom Jeroen vier kilometer, dwars door de Waddenzee. Met zijn B-diploma en een officiële vergunning van de Verkeersdienst op zak. De hulp van zeer geoefend koud water-zwemmer Kyra Wijnke, lifeguards, last minute tips van Maarten en peptalks van zijn beste vriend Daniël vanaf een boot hielpen hem Texel veilig en wel te bereiken. Verrassing Jeroen's vrienden en familie wisten niet dat hij zijn zwemtocht ging maken. Alleen zijn beste vriend Daniel wist ervan. Op zijn eigen verjaardag verraste Jeroen zijn ouders met de video van zijn bijzondere prestatie. Surprise! Wil jij deze te gekke actie steunen en het leven van voormalige, huidige en toekom-stige kankerpatiënten helpen verbeteren? Doneer dan op Jeroen's actiepagina.