Kom ook in actie of doe mee voor kankeronderzoek en -projecten

Doneer nu Doneer periodiek Start een actie Word vrijwilliger


Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk. De Maarten van der Weijden Foundation probeert meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk kankeronderzoek en aan kanker gerelateerde projecten.

Dit jaar willen wij het onderzoek naar passende screening en preventie van kanker voor mensen met een verstandelijke beperking financieren. Wil jij ons helpen om dit onderzoek mogelijk te maken? Dat kan door te doneren, door een eigen actie te starten of door vrijwilliger te worden.

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 83.535 km afgelegd

Bekijk alle

Deelnemer Zwem4daagse: Jesse

23-07-2021 | 10:32 Uur
Van 12 t/m 19 september wordt de Zwem4daagse georganiseerd, waarbij deelnemers proberen zoveel mogelijk geld voor onze Foundation in te zamelen. Iedere deelnemer en locatie heeft een eigen verhaal om mee te doen en graag lichten we er een paar voor jullie uit. Deze keer: Jesse Tamminga, die mee zal zwemmen in Zwolle.  Jesse is de jongste deelnemer die zich tot nu toe heeft ingeschreven voor de Zwem4daagse; hij is sinds een paar dagen acht jaar oud. Jesse zal vier dagen achter elkaar 500 meter zwemmen en in totaal dus 2000 meter. Dat is een flink stuk voor zo’n kleine jongen!  ‘Vorig jaar heb ik ook al meegedaan. Ik vind zwemmen heel erg leuk en mijn zus gaat ook meezwemmen. Ik hoop dat veel teamleden van mijn zwemclub (Swol1894) ook mee zullen gaan doen en dat we samen veel geld gaan inzamelen.’ Jesse wil in totaal €250,- inzamelen en heeft al flink zijn best gedaan. ‘Ik heb aan al mijn klasgenoten, vrienden, familie, juffen en meesters van school vertelt dat ik dit ga doen. Zij vonden het allemaal heel stoer en hebben me veel complimentjes en ook veel geld gegeven. Ik heb nu al €200,- ingezameld. Ik hoop dat er nog meer kinderen mee gaan doen met de Zwem4daagse.’ Jesse heeft nu vakantie, maar gaat de komende weken niet stilzitten. Op zijn nieuwe mountainbike blijft hij in beweging en hij hoopt lekker in zee te kunnen gaan zwemmen om zo te blijven oefenen voor de Zwem4daagse. Wij weten zeker dat het Jesse gaat lukken om in september zijn 2000 meter te zwemmen!   Wil jij ook meedoen met de Zwem4daagse en zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek? Of ken je iemand die dit een leuke uitdaging zou vinden? Ga naar https://zwem4daagse.mvdwfoundation.nl/ voor meer informatie en om je in te schrijven.