De SCHELDEBEKER zwemmen voor onderzoek tegen kanker DONE!!

04 september 2022 19:04
Vlissingen – Breskens ook wel de Scheldebeker genaamd DONE!!!
 
Eindelijk ging de heroïsche zwemtocht de Scheldebeker naar 8 jaar weer door! Voor mij een droom die uitkwam en ik weer een bucketlist dingentje kan afvinken!
Zaterdag 20 augustus om 14.45 volgde het startschot op het badstrand in Vlissingen en ging ik samen met 124 andere deelnemers de golven trotseren om naar Breskens te zwemmen. En golven waren er! Op sommige stukken waren ze wel 2 a 3 (voor het gevoel wel 4) meter hoog. Dit soort omstandigheden vind ik persoonlijk heerlijk en ik ben dan helemaal in mijn element.
 
Ik ben gestart in een tempo waarvan ik het gevoel had dat ik dat wel ruim 2 uur vol kon houden. Al vlot lag het deelnemersveld uit elkaar en zocht ieder zijn eigen richting. Ik had al een snel een zwemmaatje gevonden in de persoon van Nicko Kamphuis. Nicko heeft de oversteek geheel in schoolslag afgelegd! Petje af voor Nicko!
 
Het zwemmen ging echt heerlijk en met Breskens in zicht kreeg ik even wat kippenvel en liepen de rillingen door mijn lichaam.
Begin van het jaar had ik nooit gedacht hier zo fit aan de start te staan. In februari nog in het ziekenhuis en daarna een pittige opbouw van meer dan 300 km getraind om deze tocht te kunnen volbrengen.
 
Klassering maakt me persoonlijk niet echt uit maar ik ben toch wel een beetje trots op de 9e plek bij de heren en de 10e plek overall. Ik heb nooit het idee gehad zover vooruit te zwemmen maar achteraf kan ik zeggen dat deze dag alles op zijn plaatst is gevallen.
Redelijk de juiste lijn gezwommen in een mooi tempo dat goed vol te houden was.
 
Eenmaal over de finish (1uur31min49s) voelde ik alleen maar blijdschap, trots. Je hebt het gewoon geflikt man!
 
Zoals jullie weten zet ik mij in 2022 en 2023 in voor de Maarten van der Weijden Foundation. Deze tocht was een van de sportieve prestaties die ik aan dit goede doel heb gekoppeld.
 
In de tussentijd hebben vele al een donatie gedaan waarvoor ik jullie wil BEDANKEN! De geldteller staat inmiddels al op €2273!!
Het streefbedrag van €2500 is binnen handbereik!
 
De volgende uitdaging staat gepland op 11 september Texel – Den Helder maar daarover later meer. Nu eerst nagenieten van deze prestatie en even relaxen.
Mocht u mij en daarmee onderzoek naar kanker willen steunen d.m.v. een donatie. Dat gaat eenvoudig via onderstaande link.
Alvast bedankt en iedereen een fijne zondag!