B

De Elfstepjestocht: 200 km steppen op 11 verschillende stepjes

Bram van Bright RTL

De Eflstepjestocht is voltooid! Kijk de mini-docu terug via Bright.

Doneren kan nog steeds. Lees hieronder het oorspronkelijke bericht.

 

Yo! Ik ben Bram van Dijk, techreviewer en presentator bij Bright, RTL Nieuws. Ik ging op 2 oktober langs de 11 Friese steden op 11 verschillende (e-)stepjes om geld op te halen voor onderzoek naar teelbalkanker én om te laten zien hoe leuk het is om op kleine voertuigen zoals een (e-)step te rijden. Maarten van der Weijden stept ook een etappe mee én - extra leuk- ook de onderzoekers waarnaar het geld gaat stappen op. Het eindresultaat van de Elfstepjestocht is te zien op 15 oktober in het nieuwe tv-programma Bright op Banden (RTL Z, RTL 7, Videoland).

Leuk als je doneert! Dat kan al vanaf 5 euro. Wil je namens je bedrijf doneren, dan kan je ook overwegen om een etappe te sponsoren voor 50 per kilometer. Zo ‘kost’ Sneek-IJlst 200 euro en de ‘hel van het noorden’ (Franeker-Dokkum) 2100 euro. Elke etappe-sponsor zal op meerdere manieren zichtbaar zijn, zoals bij de live-registratie via sociale media en bij Bright op Banden. 

‘48 uur kanker’
In augustus 2021 voelde ik een knobbeltje op mijn teelbal en werd er teelbalkanker bij me geconstateerd. Een dag later lag ik op de operatietafel voor een bal-amputatie. Daarmee was direct mijn volledige behandeling afgerond. Voor mijn gevoel heb ik 48 uur kanker gehad. Ik had geluk en was er vroeg bij, waardoor het bij mij alweer over was voordat ik het kon beseffen. Dat ‘gun’ ik toekomstige patiënten ook. Als ik met deze Elfstepjestocht naast de donaties er ook nog zorg dat jonge mannen tot 35 jaar vaker aan hun ballen zitten, dan zou dat helemaal top zijn.

Dank aan de Maarten van der Weijden Foundation! Hierdoor gaat 100 procent van de donaties direct naar een KWF-geselecteerd onderzoek naar teelbalkanker, uitgevoerd door UMC Groningen.

Gehaald! 02-10-2022 | 12:54

Opgehaald

6.268
104% bereikt van mijn streefbedrag € 6.000
100% Bereikt van mijn doel 200 km

Bekijk alle
Gehaald! 02-10-2022 | 12:54