Ik hoefde maar 1 tel aan mijn zus te denken en dan was de wilskracht die won

22 april 2022 15:44

Zoekende naar de juiste woorden want na vijf maanden focus op iets dat ik nog nooit had gedaan was daar in eens de eindstreep. Ongelooflijk, ik heb gewoon de marathon gelopen. Ik heb 4 uur en 25 minuten aan één gesloten hard gelopen terwijl ik maar getraind heb tot 2 uur en 45 minuten!

Geen tijd om te bewegen blijkt dus echt een excuus
“Wat een avontuur” is niet de juiste bewoording voor afgelopen periode. Het is in mijn ogen veel te positief. Ik had dit namelijk nooit gedaan als die kl*te kanker er niet was geweest. Zeg nooit nooit maar had je mij dit gevraagd dan in ieder geval niet in deze hectische periode want als mama van twee jonge kids, een nieuwe baan, een onderneming, een coachingstraject, een lieve man en waardevolle vrienden en familie is er toch geen tijd om zoveel te trainen? 😅

En daar was het besef.

Ongelooflijk met zoveel focus ging ik mijn doel tegemoet. Tijd werd gemaakt.

Samen krachtig zijn dat was mijn doel; krachtig langs de zijlijn van mijn zus die krachtig is tegen een hersentumor in haar hersenstam.

Ik heb mezelf verbaasd.

Ik was krachtig langs de zijlijn en in dat opzicht hoop ik dat ik je heb geïnspireerd om juist, wanneer je mentaal niet lekker in je vel zit, om te gaan bewegen. Blijf niet binnen zitten, ga naar buiten.

Want het bracht rust.
Het bracht tranen.

En meer dan ooit heb ik me gerealiseerd wat mijn gezondheid betekent, evenals mijn dromen. Want bij mijn zus staat de wereld even stil, zij moet afwachten en blijven hopen dat ze nog heel lang het leven mag leven.

Het enige wat ik hoefde te doen was de finish halen. En dat heb ik gedaan met mijn zus krachtig langs de zijlijn. Mijn zus was degene die mij droeg als het pijn deed, ik hoefde maar 1 tel aan haar te denken en dan was de wilskracht die won.

En nu, ik blijf hardlopen. Of eigenlijk: moet. Want het heeft me iets gebracht dat helpt om m’n hoofd weer leeg te maken, om te ontspannen en vooral iets te doen voor mezelf en indirect voor een ander (want als je goed voor jezelf zorgt, kun je dat nog beter voor een ander!)

Ik haalde samen met jullie € 5894,- op voor de Maarten van der Weijden Foundation, deze week kun je nog doneren.

Help elkaar
Ik heb vaak een bericht mogen ontvangen dat ik anderen heb geïnspireerd om ook te gaan hardlopen. Blijf het met me delen want zo helpen we elkaar.

Ik heb me beseft je dat je tot veel meer in staat bent dan jezelf denkt 🍀

Dit gun ik jou ook

“LEEF HET LEVEN, VOLG JE HART EN DURF EEN NIEUWE  STAP TE ZETTEN”

Iedere dag kun je een stap zetten die je helpt om dichterbij je doel te komen. Verzamel mensen om je heen die je inspireren en vraag onderweg hulp, je hoeft het niet alleen te doen.

Dankjewel voor je support langs de zijlijn.

Wil je mijn route op weg naar de marathon terug kijken? Via deze link vind je de video’s.