In training!

01 februari 2023 21:00

Na een weekje van herstel na mijn jaarlijkse langlauf-weekend met Vasasport is de voorbereiding voor de IJsselmeeroversteek ècht begonnen.

Banen trekken met een schema van Zwemanalyse is een uitdaging, maar heel veel leuker dan eindeloos in mijn comfortzone door het water glijden. Enig nadeel: zonder bril zie ik niet eens de tegeltjes op de bodem, laat staan een uitgebreid trainingsschema met allerlei tijden, pauzes en percentages ... Maar toch gelukt om serieus met de eerste kilometers aan de slag te gaan! Aanstaande zondag mijn eerste borstcrawl les om de puntjes weer eens op de i te zetten.

Op 1 februari start de virtuele 11-stedentocht van NLTour Rides. Hoewel eigenlijk bedoeld voor fietsers, heb ik vorig jaar de 200 kilometer voornamelijk zwemmend, langlaufend en wandelend afgelegd. Dat staat voor dit jaar ook op de rol. Alleen vandaag noodgedwongen een begin gemaakt op de Tacx, omdat ik vanmorgen werd verrast met honderden rode bultjes op mijn huid. Een verdwaalde kinderziekte, denk ik.