Onderweg naar de overtocht

08 mei 2023 09:10

Met al dat gezwem zou ik bijna vergeten waar het werkelijk om gaat: Maarten van der Weijden helpen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar de behandeling van kanker.

Inmiddels is het mei en heb ik ruim honderdvijftig kilometer in het water afgelegd. Iedere training brengt me iets dichter bij het doel om deze zomer het IJsselmeer èn het Marsdiep over te steken. Ik krijg er steeds meer zin in, maar het vraagt ook wel wat van mijn organisatievermogen in de combinatie met werk en gezin.

Over zes weken start Maarten zelf met zijn 11-stedentriatlon. Een monstertocht waarin hij met zo min mogelijk pauzes ruim zeshonderd kilometers aaneen rijgt. Tweehonderd kilometer zwemmend, tweehonderd kilometer fietsend en tweehonderd kilometer wandelend. Een onwaarschijnlijke uitdaging als ik mijn inspanningen van de afgelopen maanden vergelijk met wat Maarten in een week gaat presteren. Maarten geeft alles!

Om de vibe van de 11-stedentriatlon ook alvast een beetje naar Gouda te brengen, heb ik deze week de eerste van vijf etappes van de Eleven Cities Tour op Tacx gereden. Een mooie tocht met prima weggevoel. Een aanrader voor degenen die niet naar Friesland kunnen om de 11-stedentocht op de weg te rijden.

Tot nu toe heeft mijn inzamelingsactie weinig aandacht gekregen. Daar maak ik vanaf deze maand een start mee door een folder te verspreiden en onze vrienden uit te nodigen voor onze jaarlijkse BBQ.