Mijn 12-provinciëntocht

Ronald van Venrooij

Zelf werd ik de afgelopen jaren direct, dan wel indirect geconfronteerd met mensen in mijn nabije omgeving, die kanker hebben en/of hebben gehad. Zowel familieleden als collega's. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe levens door deze slopende ziekte worden verwoest. En zo zijn er zoveel verhalen van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen te melden van mensen die deze ziekte hebben overleefd. Niet alleen voor hen, maar voor iedereen die met deze ziekte te maken heeft of krijgt, direct dan wel indirect, wil ik opstaan en in actie komen. Ik kan niet machteloos toekijken hoe levens door deze ziekte worden verwoest. Ook hiervoor wil ik in actie komen, want zoals men weet, OPGEVEN IS GEEN OPTIE!

Op zaterdag 23 april van het vorige jaar ben ik begonnen aan mijn MEGA wandeltocht van provinciehoofdstad naar provinciehoofdstad, te beginnen in 's-Hertogenbosch. Het was aanvankelijk de bedoeling om daar op 11 juni van het voorgaande jaar weer te eindigen. Helaas moest ik mijn wandeltocht staken door een breuk in mijn knie. Na veel onderzoeken en een operatie op 6 september jl. ben ik weer zo goed als herstelt en wil ik daarom mijn tocht gaan hervatten. Dit keer in een iets andere opzet. Ik ben nog steeds voornemens om alle provinciehoofdsteden, m.u.v. de steden die ik al heb aangedaan, al wandelend te bezoeken en geld op te halen voor onderzoek naar kanker en kankergerelateerde projecten die de Foundation ondersteund, maar dit keer niet aaneengesloten in een periode van 50 dagen. Ik offer hier met veel plezier mijn vrije dagen en zomervakantie voor op. Ik wil mijn tocht nu in delen gaan voltooien. Ik heb hiervoor nog geen einddatum gepland.

Ik hervat op zaterdag 1 april aanstaande mijn wandeltocht daar waar ik hem noodgedwongen moest opgeven in Den Haag om vervolgens in 3 wandeldagen via onder andere Hazerswoude-Dorp en Nieuwerbrug aan den Rijn op maandag 3 april te arriveren bij het Provinciehuis in Utrecht.

Via deze site en social media houd ik jullie op de hoogte van mijn wandeltocht en mijn avonturen.

Doneren kan nog steeds via deze site.

 

Met vriendelijke, sportieve en warme wandelgroet,

Ronald van Venrooij

 

 

 

Opgehaald

2.422
24% bereikt van mijn streefbedrag € 10.000
0% Bereikt van mijn doel 1.355 km
Afgesloten Je kunt niet meer doneren