Nalatenschap

Wist je dat het mogelijk is om de Maarten van der Weijden Foundation op te nemen in een testament? Dat kan via een erfstelling of legaat.

Onze Foundation opnemen in je testament

Helaas worden veel mensen geconfronteerd met kanker. Het is de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Één op de drie Nederlanders krijgt deze ziekte. Niet iedereen heeft het geluk te genezen. Steeds meer mensen nemen de Maarten van der Weijden Foundation op in hun testament. Alle giften, groot én klein, dragen bij aan het mogelijk maken van kankeronderzoeken en projecten die de kans vergroten dat anderen wel het geluk hebben te genezen.

Giften die wij uit nalatenschappen ontvangen, hebben allemaal een eigen verhaal. Wat alle schenkers gemeen hebben, is de wens om bij te dragen aan een wereld waarin elke kankerpatiënt het geluk heeft om te herstellen. Om onderzoeken en projecten mogelijk te maken die kanker hopelijk op een dag zullen doen genezen, en in de tussentijd het leven van de patiënt draaglijker maken.

Doordat de Belastingdienst onze Foundation de ANBI-status heeft verleend, hoeven wij geen erfbelasting af te dragen. Dit betekent dat het door jou vastgestelde deel uit jouw nalatenschap voor de volle 100 procent ten goede komt aan het doel van onze Foundation. Je eigen notaris kan je helpen bij het opstellen van jouw testament, geheel volgens jouw wensen. Voor erfstellingen en legaten t.b.v. onze Foundation kan je notaris daarin de volgende gegevens opnemen:

Stichting Maarten van der Weijden Foundation
Postbus 103
5165 ZJ Waspik

KvK: 69306486

RSIN nr: 857825665

Het verschil tussen een erfstelling en een legaat

Een erfstelling is een benoeming tot erfgenaam en betreft een vastgesteld deel van je nalatenschap. De erfgenaam ontvangt het bedrag dat overblijft nadat alle kosten (legaten, boedelkosten en overige schulden) van de erfenis zijn afgetrokken. Je bent vrij in de keuze van jouw erfgenaam. Ook de Maarten van der Weijden Foundation kun je als zodanig benoemen.

Een legaat is een bepaling in je testament waarin je aangeeft dat je een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan een door jou gekozen persoon of goed doel. Je kunt bijvoorbeeld je familie erfgenaam maken en daarnaast een bepaald bedrag of (on)roerend goed als legaat aan de Maarten van der Weijden Foundation nalaten. Het is mogelijk om meer dan één legaat op te nemen in je testament.

Vragen?

Een testament opstellen is een persoonlijke beslissing, en is niet simpel. Wil jij weten hoe je met jouw nalatenschap van blijvende betekenis kunt zijn? Heb je vragen over het opnemen van de Maarten van der Weijden Foundation in een testament? Of wil je jouw erfenis schenken of legateren ten behoeve van een specifiek onderzoeksdoel? Neem gerust contact op met onze relatiemanager, via doneren@mvdwfoundation.nl, of raadpleeg je notaris.