Normal 3693ea986ab34139f8b71414e61b722d4ece09e9

Petra zwom 50 km door weer en wind voor kankeronderzoek

07 October 2020 20:20

Vorig jaar zwom Petra Guijt 11 x 2 kilometer met Maarten mee tijdens de 11stedenzwemtocht. Samen met 80 andere zwemmers zwom ze door alle elf de Friese steden. Afgelopen week crawlde ze maar liefst 50 kilometer. 7,15 km per dag. In de Gelderse Rijkerswoerdse plassen en recreatieplas Bussloo. Dat deed ze met een reden. “Door corona verloor ik mijn baan als senior vormgever bij een creatief bureau. En door de crisis rond dit virus kunnen mensen met kanker niet altijd goed behandeld worden. Daarom besloot ik mijn tijd nuttig te besteden en juist nu geld op te halen voor kankeronderzoek!”  

Tijdige behandeling

Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om geld te blijven ophalen voor onderzoek, weet Petra. “Een paar jaar geleden ben ik mijn jeugdvriendin, toen inmiddels een alleenstaande moeder, verloren aan kanker. Ook mijn vader ben ik jong aan deze rotziekte verloren.” De crisis maakt het alleen nog maar moeilijker voor kankerpatiënten, zucht de Arnhemse. “Wanneer dat nodig was, was de medische zorg voor mijn vriendin en vader beschikbaar. Door de huidige drukte in de ziekenhuizen kunnen patiënten nu helaas niet altijd op een tijdige behandeling rekenen. Ook zijn diverse inzamelacties niet doorgegaan.” Een slechte zaak, vindt Petra, want geld voor kankeronderzoek is hard nodig. “Kanker is één van de meest voorkomende ziektes en door onderzoek wordt de kans groter om het geluk te hebben om die te overleven.”  

Hulp van supporters

Van haar vermoeiende krachtsinspanning is Petra inmiddels weer helemaal hersteld. Vanochtend had ze zelfs alweer helemaal zin om een rondje te zwemmen. “Het was afgelopen week koud in het water, het was behoorlijk regenachtig en er stond een stevige wind, maar het is gelukt!”, zegt de blije zwemster. Mede dankzij de steun van supporters: “Ontzettend leuk dat er tijdens deze tocht iedere dag wel iemand met mij mee zwom of mee peddelde op de sup. Zo deden verschillende mede-meezwemmers van de 11stedenzwemtocht een stuk met me mee. Super gaaf was dat! Geholpen door alle aanmoedigingen en steun heb ik de 50 kilometer aangetikt. En er is een mooi bedrag binnen voor kankeronderzoek!!” 

Met haar actie heeft Petra al €1.830 voor de Maarten van der Weijden Foundation opgehaald, bijna 92% van haar streefbedrag. Help jij Petra om haar donatiedoel te overtreffen? Doneren kan hier

Wil je zelf in actie komen voor onze Foundation? Maak dan hier jouw actie aan.