Normal 7249f8e0fea143434a3b7035ce78d5c8551d4a84

Vrijwilliger in beeld: Kevin Hondsmerk

18 April 2021 16:09

De vrijwilligers van de Maarten van der Weijden Foundation geven alles, wie zijn zij?

 
Kevin Hondsmerk is sinds twee jaar aangesloten als één van de IT'ers van de Foundation. Als IT'er werkt hij o.a. aan de opbouw van de site, fungeert als helpdesk bij website-problemen en houdt in de gaten of de site goed blijft lopen bij evenementen (zoals de ThuisTriathlon) en of betalingen goed aankomen.

Maar Kevin is al langer betrokken bij de stichting. Als vriend van familie van der Weijden regelde hij vier jaar geleden voor het eerst de tijd- en afstandsregistratie van Maarten zijn 24-uur recordpoging. Deze registratie heeft Kevin ook bij alle andere pogingen en lange trainingstochten verzorgd. Zoals Maarten zijn fysieke grenzen opzoekt, zoekt Kevin vanuit IT voor welke uitdagingen de Foundation kan komen te staan. 
 
Waarom geef je alles?
"Vanuit mijn familie ben ik meerdere keren geconfronteerd geweest met kanker. Dat motiveerde me om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ik ben zelf sportief ingesteld en vind sportieve uitdagingen een mooie manier om geld in te zamelen. Bij die sportieve uitdagingen komen ook systeem-uitdagingen kijken, waar ik graag mijn bijdrage aan lever. Mijn inzet als IT'er en het verbeteren van het systeem dient een doel en in dit geval een goed doel."
 
Wat maakt de Maarten van der Weijden Foundation voor jou uniek?
"De transparantie van de Foundation; je weet waar het geld naartoe gaat en dat is naar kankeronderzoek dat er toe doet. Daarnaast is de Foundation een kleine, en dus persoonlijke, organisatie waarbij het mogelijk is iedereen te (leren) kennen. Je kunt snel met iedereen schakelen en je energie wordt niet onnodig verspild."
 
Wat wil je als vrijwilliger bereiken?
"De Foundation is een mooie community waarbij iedereen hetzelfde doel nastreeft. Met mijn IT expertise wil ik graag een goede IT neerzetten en intussen leren van alle andere vrijwilligers die met hun kwaliteiten een bijdrage leveren aan de Foundation."