Normal 680bf8333cfb7cd0f35cddc500bc239bc1dcf0a6

Zwem mee met Maarten tijdens de Zwem4daagse!

19 May 2021 15:48

Zwem mee tijdens de Zwem4daagse voor kankeronderzoek!
De Zwem4daagse staat bekend als hét vierdaagse zwemevenement van Nederland. In één week leggen deelnemers binnen vier dagen een afstand af om uiteindelijk de Nationale Zwem4daagse medaille in ontvangst te mogen nemen. De komende twee jaar zal de Zwem4daagse samenwerken met onze Foundation. De afgelopen jaren heeft de Foundation maar liefst 31 kankeronderzoeken en -projecten mogelijk gemaakt. Elke gedoneerde euro gaat voor 100% naar geselecteerde onderzoeken en projecten. Door de Corona-crisis hebben veel mensen hun actieve levensstijl losgelaten. Door de samenwerking hopen de Foundation en de Zwem4daagse weer veel mensen in beweging te krijgen en door middel van samen zwemmen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

De Zwem4daagse week van 12 t/m 19 september 2021
Dit jaar zal Maarten voor deze samenwerking van 12 t/m 19 september de Zwem4daagse locaties aan elkaar verbinden door van locatie naar locatie te zwemmen, fietsen en/of hardlopen. Met zijn nieuwe sportieve uitdaging doorkruist hij in een week het hele land en bezoekt hij alle 35 Zwem4daagses die deelnemen aan deze week. Deelnemers van de Zwem4daagse op deze locaties kunnen met hem mee zwemmen en halen door hun deelname geld op door zich te laten sponsoren. Zij zwemmen allemaal 250m of 500m (kinderen) / 1000m of 2000m (volwassenen) per dag.

Kankeronderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking
Met dit initiatief zal de Foundation in samenwerking met de Zwem4daagse geld inzamelen voor een onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Bij deze doelgroep staat vaak de beperking centraal, waardoor er minder aandacht is voor de risico’s op kanker. Dit leidt tot latere diagnoses van kanker, minder behandelmogelijkheden en meer sterfte door kanker dan bij mensen zonder beperking. Onderzoek kan verbetering brengen over waar op gelet moet worden bij deze groep om zo het aantal kankerpatiënten hopelijk te verkleinen. Voor meer informatie over het onderzoek, klik hier. Voor een interview met de onderzoeker, klik hier

Kom ook in actie en zwem mee!
Wil jij samen met Maarten zwemmen om het kankeronderzoek bij verstandelijk beperkten mogelijk te maken? Kijk hier voor de dichtstbijzijnde Zwem4daagse, meld je aan en maak je actie-pagina.  Zo kun je meteen starten met het inzamelen van donaties.

Naast de 35 Zwem4daagses in september, zullen er gedurende het hele jaar ook op andere locaties Zwem4daagses plaatsvinden. Ook hier kun je in actie komen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Kijk hiervoor op www.zwem4daagse.nl.

We hopen je snel in het water te zien!