Team Maarten en KiKa Extreme slaan de handen in één!

03 June 2021 10:20


Team Maarten en KiKa Extreme slaan de handen in één

Samen je sportief inzetten om (kinder)kankeronderzoek mogelijk te maken. Dat is wat Team Maarten en KiKa Extreme doen. Vanuit deze gemeenschappelijke ambitie hebben we besloten samen een onderzoek mogelijk te maken van het Prinses Máxima Centrum: 'Botverlies bij kinderen met kanker'. We zijn erg trots dat we dit met elkaar kunnen doen! 

Sportieve inspanning

Tijdens de Ironman Westfriesland (26 september) komen deelnemers van Team Maarten en KiKa Extreme aan de start om 1,9km te zwemmen, 90km te fietsen en 21.1km te hardlopen. Team Maarten bestaat uit sportievelingen die samen met Maarten op een (of meerdere) sportevenement(en) een prachtige prestatie willen neerzetten en daarmee hun uiterste best doen om €1000,- in te zamelen voor kankeronderzoek. In dit geval een onderzoek naar botverlies bij kinderen met kanker. 


Botverlies bij kankerpatiëntjes

Een belangrijk, maar vaak onderschat en niet herkend probleem van behandelingen tegen kinderkanker is het nadelige effect van medicijnen op de zich ontwikkelende botten. Deze worden zwakker en dunner doordat er te weinig nieuw bot wordt aangemaakt of juist te veel bot wordt afgebroken. Dit kan op de lange termijn leiden tot pijn en beperkingen of invaliditeit. In dit onderzoek wordt gekeken hoe botverlies sneller kan worden opgespoord en hoe het kan worden behandeld. Voor meer info over het onderzoek klik hier


Aanmelden Team Maarten

Wil jij samen met Maarten de sportieve uitdaging aan gaan én daarmee het onderzoek naar botverlies mogelijk maken? Meld je via deze link aan voor meer informatie en aanmelding. Is de Ironman Westfriesland iets te uitdagend, maar wil je je wel sportief inspannen voor kankeronderzoek? Kijk dan hier voor de andere evenementen waar Team Maarten aan de start verschijnt. We hopen je graag snel te zien!