Ronald zijn 12-provinciëntocht

24 March 2022 16:16
Ronald van Venrooij gaat een extreme uitdaging met zichzelf aan. Vanaf 23 april gaat hij maar liefst 1355 km lopen om geld in te zamelen voor onze Foundation. We zijn heel erg nieuwsgierig naar Ronald zijn verhaal! 
 
Ronald geeft aan dat zijn tante is overleden aan lymfeklierkanker en helaas veel verhalen in zijn directe omgeving heeft van mensen die met kanker te maken hebben. Hij besloot daarom om een actie op te zetten voor onze stichting. Ronald had het ook wat minder extreem kunnen aanpakken, maar geïnspireerd door Maarten zijn sportieve uitdagingen, wilde hij graag iets unieks doen wat nog niet eerder gedaan is in Nederland. En zo kwam hij op een wandeltocht langs de twaalf provinciehoofdsteden, die in totaal maar liefst 1355km lang is! 
 
Om zo'n extreme wandeltocht vol te kunnen houden, heb je wel wat training nodig en trainen heeft Ronald gelukkig al voldoende gedaan. Hij heeft een auto, maar doet eigenlijk alles te voet. Boodschappen doen, naar zijn werk gaan, ... en elk weekend doet hij een lange training van zo'n 25 tot 30 kilometer. Met zijn wandelnavigatie stippelt hij dan een route uit. Maar hij doet ook regelmatig mee aan grote wandeltochten, zoals de Nijmegen Vierdaagse of laatst nog 'de 30 van Zandvoort'. 
 
Met die kilometers zit het dus wel goed, maar wat denkt hij onderweg te kunnen verwachten? Ronald is erg benieuwd naar de mensen die hij in die 50 dagen tegen gaat komen en kijkt nu al uit naar de mooie steden die hij gaat bezoeken. In veel van de hoofdsteden is hij nog nooit geweest. Dagelijks wil hij zijn ervaringen opschrijven, voor zichzelf, maar misschien zal hij daar later nog iets mee gaan doen. Zijn doel is in ieder geval de hele tocht van 1355 km uitlopen en hij heeft een streefbedrag van €10.000,-.  Het inzamelen van geld doet hij vooral door bedrijven aan te schrijven en de publiciteit op te zoeken en hoopt natuurlijk dat veel mensen hem tijdens zijn tocht gaan helpen met een donatie. Ronald is in ieder geval erg blij met zijn werkgever, die hem de mogelijkheid geeft om extra vrij te zijn. Want 50 dagen lopen met daarin 5 rustdagen, zijn natuurlijk best wel wat vrije dagen!
 
Ronald kan tijdens zijn uitdaging wel wat ondersteuning gebruiken. Dat kan in de vorm van een financiële bijdrage, maar je kan ook een stuk met hem meelopen. Op zaterdag 23 april start Ronald om 10.00 zijn tocht bij het provinciehuis in Den Bosch. Je kan hem steunen via deze link. Zijn werkgever maakte het filmpje dat bovenstaand te zien is. 
 
Ronald, ontzettend veel succes met de laatste loodjes en we gaan je volgen!