Vrijwilliger redacteur / vormgever nieuwsbrieven

De Maarten van der Weijden Foundation is een goededoelenorganisatie met ANBI-registratie. De Foundation is in 2017 opgericht, met als doel het stimuleren en ondersteunen van wetenschappelijke of zorginitiatieven om uiteindelijk te voorkomen dat patiënten sterven aan kanker en om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren.

De Foundation wil de komende jaren nog meer kankeronderzoeken en daaraan gelieerde projecten mogelijk maken. Om deze groei te kunnen realiseren, is het belangrijk dat we in de komende jaren meer financiële middelen werven door het aantal vaste donateurs, legaten en erfenissen te vergroten. Vandaar dat de Maarten van der Weijden Foundation het team Donaties wil uitbreiden.

Ter ondersteuning van de organisatie zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die ervaring heeft met digitale vormgeving en het schrijven van teksten. Iemand die zich graag actief voor onze organisatie inzet. In deze rol binnen het team Donaties geef je vorm en invulling aan (digitale) nieuwsbrieven. Het doel is om onze donateurs en andere geïnteresseerden te laten zien wat we doen als stichting door o.a. het delen van alle mooie verhalen. Ben jij de persoon die gevoel heeft met tekst en handig is in het opmaken van digitale uitingen? Sta jij achter de doelstelling van de Foundation en wil jij je hard maken om deze te behalen? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

● Vorm en invulling geven aan (digitale) donateurs nieuwsbrieven en mailings, in overleg met het team communicatie.

● Het verzamelen van input van de diverse teams en dit omzetten in mooie publiceerbare verhalen.

● Op reguliere basis heb je overleg met mede-vrijwilligers.

Jouw talenten

● Je bent representatief en beheerst de Nederlandse taal goed.

● Je hebt een brede maatschappelijke interesse en bent een goede gesprekspartner.

● Je bent een echte teamplayer maar ook iemand die zelfstandig goed kan werken.

● Je hebt gevoel voor taal en vormgeving en weet hoe je een boodschap over kunt brengen.

● Je kunt je goed inleven in de patiënten en vrijwilligers met wie je mogelijk in contact komt en staat achter de doelen en de onderzoeken waarvoor de Maarten van der Weijden Foundation geld ophaalt.

● Je bent bereid om voor langere tijd als vrijwilliger voor de Foundation aan de slag te gaan.

Gevraagde tijdsinvestering

Deze rol binnen de organisatie vraagt een flexibele tijdsinvestering. De gevraagde tijdsinvestering wordt uiteraard in overleg met jou afgestemd. Je verricht je werkzaamheden vanuit huis en af en toe vanaf de locatie van een evenement, indien noodzakelijk.

Wat krijg je van ons?

● De mogelijkheid om in een bijzondere organisatie vrijwilligerswerk te doen en samen te werken met een hecht vrijwilligersteam

● Je levert een (daadwerkelijke) bijdrage aan het mogelijk maken van kankeronderzoek

● Een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst

Onze vrijwilligers ontvangen geen reis- en onkostenvergoeding.

Ben jij geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar vrijwilligers@mvdwfoundation.nl.