Deelnemer Zwem4daagse: Dewi

14 juni 2022 21:58

Dewi (8 jaar) zwemt al haar hele leven en doet volgende week mee met de Zwem4daagse. Als baby ging ze altijd met haar oma naar baby- en peuterzwemmen en toen ze vijf jaar was had ze al haar A, B en C diploma. Dewi is dus een echte waterrat en het is dan ook geen wonder dat ze aan wedstrijdzwemmen doet. Bij haar club ZPB in Barendrecht zal ze tijdens de Zwem4daagse elke dag 1000 meter gaan zwemmen met haar vrienden en vriendinnen. 

Dewi vindt het heel belangrijk om, naast het zwemmen, ook geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Haar moeder heeft tijdens de 11stedenzwemtocht van Maarten uitgelegd waarom hij die tocht zwom. Dewi vindt het belangrijk dat er medicijnen komen die mensen met kanker beter kunnen maken. Nu hebben er teveel mensen verdriet omdat iemand in hun omgeving ziek is. En dat inzamelen van geld gaat Dewi goed af. Ze heeft iedereen die ze kent gebeld met de vraag of ze haar willen sponsoren. Haar moeder stuurt daarna een appje met Dewi’s actiepagina en zo kunnen mensen heel makkelijk geld over maken en zelf beslissen hoeveel geld. Tot nu toe heeft iedereen haar gesponsord en Dewi denkt dat dit komt omdat iedereen wel wil dat er een medicijn komt waardoor er geen kanker meer is. 

Dewi kijkt er enorm naar uit om straks tijdens de Zwem4daagse met haar vriendinnen van ZPB te gaan zwemmen, maar ook met haar vriendin Guusje die nog niet op wedstrijdzwemmen zit. Omdat de zwemvereniging 90 jaar bestaat, wordt het een grote feestweek en gaan Dewi en haar zwemvrienden en vriendinnen nog veel leuke acties doen waarbij ze veel geld willen inzamelen voor onze Foundation! 


Kijk hier voor Dewi's actiepagina.