In Memoriam: Leo van Meel

16 October 2022 20:50

Leo van Meel werd geboren op 17 Juli 1948. Hij is getrouwd met Petra, ze kregen vier kinderen en elf kleinkinderen. In zijn actieve leven runde Leo samen met Petra een melkveehouderij. Hij was een actieve man die graag tuinierde en zwom. Ook fietste hij graag met zijn vrouw, hield van houtbewerken en van het leven op de boerderij.

In 2019 kreeg Leo de diagnose longkanker, hiervoor werd hij 2 jaar lang behandeld met chemo en immuuntherapie.

Door zijn liefde voor zwemmen voelde hij zich verbonden met onze stichting en met Maarten. Kort na zijn diagnose zwom zijn gezin in 2019 mee met een actie voor de Foundation. Leo werd toen al behandeld en kon door de chemokuren niet zwemmen, maar was wel bij de actie aanwezig. Na afloop kregen al zijn deelnemende kleinkinderen een houten uiltje, als dankbaarheid voor hun inzet en als herinnering. 

In de laatste twee maanden van zijn leven hoort Leo dat er uitzaaiingen zijn gevonden in zijn hersenen. Juist in deze periode waren hij en zijn vrouw 45 jaar getrouwd. Iets wat hij graag met zijn kinderen en kleinkinderen wilde vieren. Vanwege de drukte werd het niet één feestelijke dag, maar kwamen zijn kinderen om beurten bij hem en Petra eten om hun trouwdag te vieren. Er werd gepraat over het leven en de dood. Waardevolle dagen, in een versierde woning, gepaard met een lach en een traan. Bijna vier weken later overlijdt Leo op 73-jarige leeftijd. 

Als positieve, creatieve en sociale man die erg met anderen begaan was, vond Leo dat je van je eigen kracht uit moet gaan, zelf in actie komen en altijd moet denken in mogelijkheden. Leo vond het belangrijk dat er geld werd ingezameld voor de volgende generatie en droeg de Maarten van der Weijden Foundation een warm hart toe. Daarom werd er bij Leo’s uitvaart een gift gevraagd voor onze stichting, die leidde tot bijna 1900 euro. Veel dank Petra, kinderen en kleinkinderen voor het verhaal over jullie man, (schoon)vader en opa, dat jullie vol liefde aan hem terug mogen denken.