In actie: Marcoline Leen

12 September 2022 21:04

Gisteren zwom Marcoline Leen van Texel naar Den Helder en zamelde daarmee geld in voor onze Foundation. Marcoline is opgegroeid in deze omgeving en het leek haar een leuke uitdaging om nog eens in dit gebied een zwemuitdaging te hebben. De link met onze Foundation was snel gelegd, want in haar baan ziet ze vaak de blijvende impact die kanker heeft op het leven van patiënten en hun naasten. 

In haar baan als zorgdirigent is Marcoline regelmatig betrokken bij mantelzorgsituaties van mensen die kanker hebben (gehad). ‘Ik ondersteun mantelzorgers, zorgprofessionals en werkgevers met raad en daad in mantelzorgsituaties en zie en hoor regelmatig hartverscheurende verhalen. Ouders die geen nacht meer slapen, jonge mensen die vastlopen in hun streven het verlies van hun broertje/zusje te compenseren, medewerkers die een vaststellingsovereenkomst tekenen omdat hun werkgever klaar is met het zorgverlof of relaties waarin mensen niet meer weten hoe ze elkaar lief kunnen hebben.’ Marcoline komt dus regelmatig de obstakels tegen waar mensen met kanker en hun naasten tegenaan lopen en ziet dat er zowel tijdens de behandeling als daarna nog veel winst te behalen is. 

Met haar zwem-actie heeft Marcoline geld in kunnen zamelen voor onze Foundation, heeft ze op een effectief manier aandacht kunnen vragen voor wat kanker voor mensen en hun naasten betekent EN heeft ze zelf een mooie sportieve prestatie neer kunnen zetten. 

‘Als voorbereiding op de oversteek van Texel naar Den Helder heb ik veel kilometers in zowel het zwembad als in het open water gezwommen. Ook op vakantie in Normandie ben ik de zee in gesprongen om kilometers te maken, maar dat is toch best spannend.’ Marcoline rekende zichzelf gisteren niet tot de snelste zwemmers en is daarom als één van de laatsten vertrokken. 'Doordat de snelle mannen en vrouwen er als een speer vandoor gingen, bleef er voor mij een rustig water over, waarin ik me volledig op mezelf kon focussen. De twijfel die ik bij de start had of ik wel voldoende fit was, kon ik loslaten. Het ging zó lekker, dat de tijd voorbij vloog en het had voor mij wel wat langer had mogen duren!’ Na bijna twee uur rende Marcoline onder de finishboog door het strand op en zaten haar 7414 meter er op. 

‘Ik ben erg trots en blij met mijn sportieve resultaat en met het resultaat van mijn sponsor-actie. Ik heb met deze tocht bijna €800,- voor de Foundation ingezameld en ben iedereen dankbaar voor de bijdrage. Ik vond het platform van de Foundation zeer aantrekkelijk en stimulerend. Mijn volgers konden zonder gedoe doneren. Het feit dat 100% van het ingezamelde geld daadwerkelijk aan de doelen wordt besteed is natuurlijk ook een belangrijke factor. Ik heb voor 2023 ook een sportieve uitdaging in gedachten, maar die hou ik nog even voor mezelf. Maar er komt zeker weer een mooi doel om de stichting te steunen!’