Reggeborgh hoofdsponsor Elfstedentriathlon Maarten van der Weijden

19 april 2023 08:06

Van 18 tot en met 24 juni a.s. gaat voormalig Olympisch kampioen Maarten van der Weijden de extreme uitdaging aan om de Elfstedentriatlon af te leggen. Maarten gaat “non-stop”  200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen. Met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Reggeborgh heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan dit bijzondere evenement. Reggeborgh is onder anderen bekend als sponsor van Schaatsteam Reggeborgh en ondersteunt medisch wetenschappelijke onderzoeken bij diverse ziekenhuizen in Nederland.  

 

Elf steden, elf onderzoeken

Naar verwachting zullen tijdens de Elfstedentriatlon duizenden deelnemers Maarten helpen om deze bijzondere uitdaging te volbrengen door mee te zwemmen, fietsen of wandelen door het iconische Friese landschap. Tevens zullen de kankeronderzoeken die worden gefinancierd nadrukkelijk onder de aandacht worden gebracht, onder meer door in elke stad, elf in totaal, patiënten, familieleden en dokters aan het woord te laten. Zo wordt direct tastbaar waar het gedoneerde geld naartoe gaat en hoe groot de noodzaak is om deze onderzoeken te financieren.

“Afgelopen jaar kwamen wij in contact met Maarten van der Weijden en werden wij direct enthousiast over zijn verhaal. Naast de buitengewone prestatie, spreekt ons vooral aan dat 100% van het gedoneerde geld dat door Maarten en de deelnemers wordt opgehaald direct naar kankeronderzoek gaat”, aldus Inge Wessels van Reggeborgh.

 

“Ik ben ontzettend trots dat Reggeborgh hoofdsponsor is van dit evenement. Naast het feit dat zij ons financieel ondersteunen, brengt Reggeborgh ook kennis in op het gebied van medisch wetenschappelijke onderzoeken die Reggeborgh reeds binnen verschillende academische ziekenhuizen ondersteunt. Ik realiseer mij dat het een hele uitdaging is om de Elfstedentocht als triathlon af te leggen. Ik train dan ook dagelijks en doe er alles aan om op 18 juni zo goed voorbereid als mogelijk aan de start te staan.”, aldus Maarten van der Weijden.

 

Zwem, fiets of loop mee!

Het doel van deze extreme sportprestatie van Maarten van der Weijden is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Iedere gedoneerde euro zal voor 100% naar kankeronderzoek gaan. Wil jij ook een steentje bijdragen? Meld je dan aan om zelf een etappe mee te zwemmen, fietsen of wandelen en help Maarten mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen door een eigen actiepagina aan te maken.  Zelf in actie komen? Bekijk de website: www.elfstedentriatlon.nl en schrijf je in. 

 

Over Reggeborgh

Reggeborgh is een internationaal opererende investeringsmaatschappij, actief in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Reggeborgh focust zich op strategische en lange termijn investeringen en heeft onder meer een belang in VolkerWessels. Naast de zakelijke activiteiten richt Reggeborgh zich ook op maatschappelijk verantwoord ondernemen waaronder sponsoring en goede doelen.

Zij ondersteunen (academische) ziekenhuizen bij diverse medisch wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast ondersteunen zij landelijke en regionale initiatieven op het gebied van maatschappelijk welzijn en sport.

 

Over de Maarten van der Weijden Foundation

Sinds juli 2017 heeft Maarten zijn eigen stichting, de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, voor de volle 100%, dus zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden.