Langs de zijlijn #krachtigmetmijnzus

Jildou Bakker-Tolsma

“Met de rug tegen de muur, ik wil iets doen, ik wil mijn lieve zus Sybrig bijstaan door ervoor haar te zijn, letterlijk en figuurlijk door samen krachtig te zijn”. Voor haar ga ik de uitdaging aan en loop ik in 2022 de marathon. Nog geen datum, want ook het pad naar het genezen van kanker is onzeker. Maar samen zijn we krachtig en gaan we hier dwars door heen. Op naar de finishlijn, samen met jou lieve zus!

 

-

Op 6 oktober'21 krijg ik te horen dat mijn zus een kwaadaardige hersentumor heeft. Een nachtmerrie waar we nu samen met lieve familie en ongelooflijk veel vrienden middenin staan. De wereld staat op zijn kop en het gekke is dat het ook weer door gaat. Dit geldt niet voor mijn zus, er is plotseling keihard op de rem getrapt. En zo onwerkelijk het iedere keer is, als ik haar stralende koppie zie, het is de harde waarheid.

Zo sterk als ze is zei ze al snel: 'Jil we gaan krachtig zijn' en met die woorden ontstond mijn plan.

Volg onze weg op YouTube @Jildou_online (https://youtu.be/zc7I2XzcHNc)

Onder de naam #langsdezijlijn ben ik een actie gestart om geld in te zamelen voor de Maarten van der Weijden Foundation omdat ik weet dat hij haar heeft geïnspireerd en nog steeds! (Mijn zus heeft eerder Schildklierkanker overwonnen en opnieuw gaan we voor de winst!).

Tot slot: al die stemmen in mijn hoofd met 'wat vinden mensen ervan' die laat ik even los. Ik doe dit voor mijn zus en gezien mijn hectische leventje heb ik ervoor gekozen om op mijn huidige kanaal deze serie te starten.

Samen zijn we krachtig, help je mee? 
Je donatie helpt ons om door te zetten en samen naar de finishlijn te gaan💪🏻

We did it!!! 10-04-2022 | 14:21

Rotterdam marathon

Op de rem 10-12-2021 | 21:48

Op YouTube deel ik mijn weg naar mijn eerste marathon en dat gaat helaas niet helemaal vanzelf. Na aflevering #3 van Langs de zijlijn staat de eerste 10 km gepland maar helaas word ik door mijn lijf terug gevloten. Balen! Want ik ben me ervan bewust dat ik niet te hard van stapel moet gaan. Het lijkt er toch op dat m’n lichaam nog even moet wennen. Geduld en vertrouwen is nodig, net als m’n zus. Beschrijving aflevering #3 Langs de zijlijn @jildou-online “De kracht van een doel blijkt enorm. Waar voorheen tijd mijn excuus was, krijg ik het nu voor elkaar om 3x per week hard te lopen. Dat gaat niet altijd zonder tegenzin maar met de gedachte aan mijn zus is mijn training peanuts. En ja ik weet dat ik de marathon niet moet onderschatten maar ik heb een keuze. Mijn zus moet het gewoon maar ondergaan. Samen hebben we een missie. Samen zijn we krachtig! Deze kilometers zijn weer voor jou zus. Vanavond op naar mijn eerste 10km.

Samen krachtig training 1 tm 4 20-10-2021 | 14:15

Op weg naar mijn eerste marathon, voor mijn zus! Wanneer? Is nog net zo onzeker als haar route. Samen naar de finishlijn, daar gaan we voor! Je kan deze actie steunen door een donatie te geven óf mee te trainen naar de marathon, ergens in 2022. Laat je mij het weten als je aanhaakt? Lieve groet! Jildou

Opgehaald

5.942
141% bereikt van mijn streefbedrag € 4.200
131% Bereikt van mijn doel 42 km
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Bekijk alle
We did it!!! 10-04-2022 | 14:21
Op de rem 10-12-2021 | 21:48

Bekijk alle

Ik hoefde maar 1 tel aan mijn zus te denken en dan was de wilskracht die won

22-04-2022 | 15:44 Uur
Zoekende naar de juiste woorden want na vijf maanden focus op iets dat ik nog nooit had gedaan was daar in eens de eindstreep. Ongelooflijk, ik heb gewoon de marathon gelopen. Ik heb 4 uur en 25 minuten aan één gesloten hard gelopen terwijl ik maar getraind heb tot 2 uur en 45 minuten! Geen tijd om te bewegen blijkt dus echt een excuus“Wat een avontuur” is niet de juiste bewoording voor afgelopen periode. Het is in mijn ogen veel te positief. Ik had dit namelijk nooit gedaan als die kl*te kanker er niet was geweest. Zeg nooit nooit maar had je mij dit gevraagd dan in ieder geval niet in deze hectische periode want als mama van twee jonge kids, een nieuwe baan, een onderneming, een coachingstraject, een lieve man en waardevolle vrienden en familie is er toch geen tijd om zoveel te trainen? 😅 En daar was het besef. Ongelooflijk met zoveel focus ging ik mijn doel tegemoet. Tijd werd gemaakt. Samen krachtig zijn dat was mijn doel; krachtig langs de zijlijn van mijn zus die krachtig is tegen een hersentumor in haar hersenstam. Ik heb mezelf verbaasd. Ik was krachtig langs de zijlijn en in dat opzicht hoop ik dat ik je heb geïnspireerd om juist, wanneer je mentaal niet lekker in je vel zit, om te gaan bewegen. Blijf niet binnen zitten, ga naar buiten. Want het bracht rust.Het bracht tranen. En meer dan ooit heb ik me gerealiseerd wat mijn gezondheid betekent, evenals mijn dromen. Want bij mijn zus staat de wereld even stil, zij moet afwachten en blijven hopen dat ze nog heel lang het leven mag leven. Het enige wat ik hoefde te doen was de finish halen. En dat heb ik gedaan met mijn zus krachtig langs de zijlijn. Mijn zus was degene die mij droeg als het pijn deed, ik hoefde maar 1 tel aan haar te denken en dan was de wilskracht die won. En nu, ik blijf hardlopen. Of eigenlijk: moet. Want het heeft me iets gebracht dat helpt om m’n hoofd weer leeg te maken, om te ontspannen en vooral iets te doen voor mezelf en indirect voor een ander (want als je goed voor jezelf zorgt, kun je dat nog beter voor een ander!) Ik haalde samen met jullie € 5894,- op voor de Maarten van der Weijden Foundation, deze week kun je nog doneren. Help elkaarIk heb vaak een bericht mogen ontvangen dat ik anderen heb geïnspireerd om ook te gaan hardlopen. Blijf het met me delen want zo helpen we elkaar. Ik heb me beseft je dat je tot veel meer in staat bent dan jezelf denkt 🍀 Dit gun ik jou ook “LEEF HET LEVEN, VOLG JE HART EN DURF EEN NIEUWE  STAP TE ZETTEN” Iedere dag kun je een stap zetten die je helpt om dichterbij je doel te komen. Verzamel mensen om je heen die je inspireren en vraag onderweg hulp, je hoeft het niet alleen te doen. Dankjewel voor je support langs de zijlijn. Wil je mijn route op weg naar de marathon terug kijken? Via deze link vind je de video’s.