Periodiek en belastingvrij doneren

Wil je meer mensen het geluk gunnen om te genezen van kanker en het leven van meer patiënten draaglijker maken? Dat kan als vaste donateur van onze Foundation. Vast, oftewel periodiek, belastingvrij doneren kan particulier en vanuit je bedrijf.

Voordelen van periodiek doneren

Een periodieke donatie (schenking) leg je voor minimaal vijf jaar vast en is volledig aftrekbaar. Besluit je vaste donateur te worden en bijvoorbeeld maandelijks te doneren, dan machtig je de Maarten van de Weijden Foundation om elke maand een vast, door jou bepaald bedrag van je rekening af te schrijven. De Belastingdienst betaalt als het ware mee aan jouw gift, want ongeacht de hoogte kun je jouw donatie aan onze Foundation in je belastingaangifte aftrekken. Bij reguliere giften bestaat daarvoor een drempel. Het is belangrijk dat je de schenking vastlegt in een schenkingsovereenkomst. Vastleggen van een periodieke schenking in een notariële akte is niet nodig.

Download de overeenkomst

 

Meer informatie over schenkingen lees je op de site van de Consumentenbond

Ook voor ons is het heel fijn als wij voor langere tijd op jouw steun mogen rekenen. Dit betekent dat wij meer kankeronderzoeken en -projecten mogelijk kunnen maken. 

Alle voordelen op een rij:

  • Jij mag jouw schenking aftrekken van het belastbaar inkomen. Ons RSIN-nummer dat je hiervoor opgeeft bij de belastingdienst is 857825665.
  • De Maarten van de Weijden Foundation is voor vijf jaar verzekerd van jouw steun en kan hierdoor meer kankeronderzoeken en -projecten mogelijk maken.
  • Jouw gift komt 100% ten goede aan de Maarten van de Weijden Foundation, want goede doelen met een ANBI-status hoeven geen schenkbelasting te betalen.

Zo maak jij jouw periodieke schenking in orde  

  1. De snelste manier om jouw periodieke schenking te regelen, is via onze deze online donatietool. LET OP: vergeet niet in de tool onder 'Ik doneer ...' te kiezen voor 'maandelijks' of 'jaarlijks'. Gebruik deze tool niet voor eenmalige donaties. Wil je toch liever eenmalig doneren? Dat kan hier. Wil je jouw donatie fiscaal aftrekbaar maken? Volg dan ook stap 2.

  2. Vind je het prettiger om een papieren overeenkomst in te vullen of wil je jouw donatie fiscaal aftrekbaar maken? 

a. Download dan de overeenkomst periodiek schenken en aftrekbare giften.
b. V
ul de overeenkomst in.
c. Print deze en stuur deze naar: 

Maarten van der Weijden Foundation
Helvoirtseweg 181
5263 EC Vught

of mail deze naar donaties@mvdwfoundation.nl.

 

Download de overeenkomst


Wij vullen de periodieke schenkingsovereenkomst verder in en sturen deze binnen twee weken naar je terug. De overeenkomst kun je vervolgens gebruiken bij de jaarlijkse belastingaangifte.

Meer informatie
Heb je nog vragen over periodiek schenken? Neem gerust contact met ons op via donaties@mvdwfoundation.nl.