Deelnemer Elfstedentriatlon: Emma Vermeulen

19 mei 2023 17:16
Emma Vermeulen wandelt 24 juni van Dokkum naar Leeuwarden, de laatste 25km van de Elfstedentriatlon. Samen met een team van 40 collega's heeft ze zich ingeschreven om aan de triatlon mee te doen. Bij het bedrijf waar Emma werkt staan sporten en vitaliteit centraal en graag verleggen ze hun grenzen.

Daarnaast heeft Emma ook een persoonlijke motivatie om mee te doen. Haar vriend kreeg op oudejaarsdag 2021 de diagnose botkanker. Een Ewing Sarcoom met een grootte van ruim 25 cm in zijn bovenbeen. Na de diagnose volgde een lang traject dat bestond uit chemokuren, een operatie waarbij zijn bot is vervangen door een botprothese en bestralingen. Sinds november 2022 is de ziekte gelukkig in remissie.

Emma heeft van dichtbij meegemaakt hoeveel invloed kanker heeft op een (jong) mens. Zowel tijdens als voor het traject. Door geld in te zamelen voor onderzoek hoopt ze dat kanker beter behandelbaar wordt en dat de levenskwaliteit voor mensen met kanker verbeterd. Niemand moet overlijden aan kanker, aldus Emma.

Emma steunen met haar actie? Klik hier voor haar actiepagina